הסרת שיער בהריון, כל השיטות וגם צביעת שיער

התחלת כבר סדרת טיפולים להסרת שיער וגילית שאת בהריון, או החלטת להכנס להריון. האם עלייך להפסיק? האם כדאי לעבור טיפולים באינפרא אדום/אור/לייזר/אפילציה בהריון? מה באשר לשעווה? אפילציה? משחות להסרת שיער?
האם מותר לצבוע את השיער במהלך ההריון? כל התשובות העדכניות בכתבה.
לייזר/ אור/ אינפרא אדום
נכון לינואר 2012, אין בספרות המקצועית שום מחקר רציני הנעשה על בטיחות השימוש בטכנולוגיות השונות להסרת השיער בזמן ההריון עצמו- ישנם שפע מחקרים על בטיחותם/חוסר בטיחותם של הלייזר והאינפרא על אוכלוסיות אחרות, אך לא על נשים בהריון.
מנקודה זו ההמלצות נחלקות לשניים, וזכותך לבחור לאן את שייכת:
נגד:
- ישנם רופאים (וגם לא מעט מכונים ומטפלים פרטיים) אשר גורסים שדווקא משום שאין מחקר שאישר את בטיחות הטכנולוגיה, יש להימנע מטיפולים אלו בהריון בייחוד בשליש הראשון.
- ישנו קשר בין צמיחת השיער והמערכת ההורמונלית. כיוון שהטיפולים להסרת השיער כגון לייזר ואינפרא משפיעים על צמיחת השיער, הם בעקיפין משפיעים על המערכת ההורמונלית והיא עוברת שינויים רבים במהלך ההריון. לא ידוע אם וכיצד השינויים הללו משפיעים על העובר.
- טיפולי הסרת השיער עלולים להתברר כלא יעילים בהריון מכיוון שהמערכת ההורמונלית של אישה בהריון עוברת שינויים כה רבים והם משפיעים על צמיחת השיער.
בעד:
- יש המקלים וטוענים כי אין כל מניעה לבצע טיפולים אלה במהלך ההריון משום שאין כל מחקר שהוכיח שאין הם בטוחים. עם זאת, כל מכון המכבד את עצמו ימליץ לא לבצע טיפולים אלה במהלך השליש הראשון בכל מקרה.
שעווה:
אין כל מניעה להסיר שיער בשעווה, אך קחי בחשבון כי עורך יהיה רגיש יותר לכאב.
משחות להסרת שיער:
משחות להסרת שיער מכילות כימיקליים פעילים שמטרתם ריכוך וכמעט המסה של השיער. בדומה לליזר ואינפרא אדום, אין בנמצא מחקרים בנושא בטיחות השימוש בחומרים אלה במהלך הריון. לא ידוע אם הם מזיקים או לא. לשיקולך.
אפילציה:
באיפלציה נעשה שימוש במחט חשמלית על מנת להפסיק את פעולתם של זקיקי השיער. שיטה זו אינה מומלצת מבחינת רפואית בהריון משום שמי השפיר מוליכים חשמל.
צביעת שיער:
כמות החומר הנספגת בעור היא מועטה ביותר ואין כל עדות לנזק מצביעת שיער בשום שלב של ההריון.