יובל בן 4 חודשים בודק את איכות העור של האמריקן קומפורט
יובל בן 4 חודשים
איזו לידה תעדיפי?
לידה עם אפידורל
לידה טבעית
ניתוח קיסרי
לידת בית
תוצאות

הביוץ -כיצד נכנסים להריון?טיפים ומיתוסים

הביוץ -כיצד נכנסים להריון?טיפים ומיתוסים

לא אחת נשים חשות מבולבלות מחישוב הביוץ, מהמונחים,מהשיטות. הכתבה הזו בשבילכן: היא מכילה טיפים שיעזרו ויקצרו את הדרך המתישה לעיתים לחלק מהנשים, ומכילה חלק חשוב של הפרכת מיתוסים נפוצים שתשמעו לא אחת מהסבתא/אמא/חברה/אתר או כתבה לא מעודכנת במחקרים החדשים בעיתון או באינטרנט.


הביוץ


 
בכל חודש מספר רב של ביציות מתחיל תהליך הבשלה בתוך השחלה. מתוכן בדרך כלל אחת מבשילה, יוצאת מן הזקיק העוטף אותה ,יוצאת מהשחלה אל עבר החצוצרה.
בחצוצרה הביצית ממתינה לזרע בין 18-24 שעות. במידה ולא הופרתה על ידי זרע היא תתפרק.


 
להכנס להריון:


 
כיוון שניתן להרות אך ורק בטווח הזמן שהביצית ממתינה בחצוצרה לזרע, ישנו חלון של 18-24 שעות בכל חודש בו ניתן להרות, או במילים אחרות,עלייך לדעת מתי את מבייצת.

 כיוון שניתן להרות אך ורק בטווח הזמן שהביצית ממתינה בחצוצרה לזרע, ישנו חלון של 18-24 שעות בכל חודש בו ניתן להרות, או במילים אחרות,עלייך לדעת מתי את מבייצת.


 
איך אדע מתי אני מבייצת?

 
ישנן נשים בעלות מחזור סדיר, כלומר הן יודעות שכל X זמן הן מקבלות ווסת. אין זה משנה אם הן מקבלות כל 28 יום או כל 45 יום, העיקר שהיום קבוע.
במידה והמחזור שלך קבוע, יהיה זה קל ביותר לחשב מתי הביוץ:  פשוט הפחיתי 14 יום מאורך המחזור החודשי שלך וזה היום בו תבייצי.
לדוגמא:
אישה בעלת מחזור של 28 יום, תחשב:  14=28-14 כלומר, היא תבייץ ביום ה14 מתחילת המחזור. חשוב: הכוונה בתחילת המחזור הנה ליום הראשון של הווסת, של הדימום.
אישה בעלת מחזור של 39 יום, תחשב: 25=39-14 כלומר, היא תבייץ ביום ה25 מתחילת המחזור.

 
 

נשים רבות בעלות מחזור לא סדיר. כלומר, מרווח הזמן בין ווסת לווסת אינו קבוע ולכן חישוב מועד הביוץ קשה יותר. דעי כי מחשבוני הביוץ האינטרנטיים מתאימים לבעלות מחזור סדיר בלבד.
לכן, הנה הסבר מפורט כיצד עלייך לחשב את מועד הביוץ שלך:
 

  • שלב א: על אישה לרשום במשך 6 חודשים את אורך המחזור שלה- לדוגמא, בחודש הראשון 35 ימים מתחילת הווסת עד לתחילת הווסת הבאה, לאחר מכן 30,29,33,30,38. אישה זו תדע כי משך המחזור שלה נע בין 29-38 ימים. 
     
  • שלב ב: ככתוב קודם לכן, הביוץ מתרחש בממוצע כ- 14 יום לפני קבלת הווסת, כלומר יש להפחית 14 יום מתאריכי הקצוות שהתקבלו: אם משך המחזור שהתקבל קודם הנו 29-38 כלומר הטווח שבו יתרחש הביוץ שלה הוא בין היום ה15 ליום ה24 של המחזור. (מהיום הראשון של קבלת הווסת). 
     
  • שלב ג: על מנת להיות בטוחים לחלוטין, יש לחבר לחישוב הנ"ל יומיים לפני ואחרי מכיוון שצויין שמדובר בממוצע: כלומר, הטווח של הביוץ הוא לא בין 15-24 אלא בין 13-26.
     

    עכשיו ניגש לעניין:
    מרגע שידוע טווח הביוץ, יש לקיים בו יחסי מין יום כן יום לא. כך תהיי בטוחה שכיסית את תקופת הפוריות שלך.
     


 
טיפים:

 

  •  במידה ואינך מעוניינת להמתין 6 חודשים על מנת לברר את ימי הביוץ שלך, יש באפשרותך לפנות לרופא/ת הנשים שלך, ולבקש שייערכו לך אולטרא סאונד: במהלך הבדיקה הם יכולים לומר לך על פי מדדים רבים כגון עובי רירית הרחם וכדומה עד כמה את רחוקה מהביוץ, או עם עברת אותו כבר. אין צורך לחזור על בדיקה זו בחודש הבא:  על פי מידע זה תדעי בערך מתי עלייך לבצע בדיקת ביוץ ביתית (פרטים בטיפ הבא) וכך תחסכי את ההמתנה. 
     
  • ערכות לבדיקות ביוץ ביתיות שמתבססות על אותו עקרון של ערכות בדיקות הריון ביתיות. את תחליטי כמה פעמים את עורכת אותן בחודש: במידה והטווח בו אמור להתרחש הביוץ שלך מצומצם, או שהרופא אמר לך שאת עומדת לבייץ בקרוב, או שחשוב לך מאוד להרות בהקדם האפשרי, כך תשתמשי ביותר בדיקות ביוץ: כל יום ולא יום כן יום לא.
    בשיטה זו הסיכוי שתפספסי את מועד הביוץ שלך אפסי. 
    לגבי ערכות הביוץ:
    יש את הערכות שבפארמים ויש אפשרות לרכוש אותן בחבילות דרך האינטרנט בפחות מחצי מחיר. למי שתשתמש בהרבה זה יכול לחסוך המון כסף. בנוסף יש לזכור שבניגוד לבדיקות הריון, שם צריך לבדוק את השתן הראשון, בערכות הביוץ יש לבדוק את השתן באמצע היום משום שהורמון הביוץ מופרש במהלך היום ולא בלילה.
     

 


מיתוסים:

 

  • מיתוס1: תכשירים לחיזוק הביוץ:
    ישנם תכשירים המבוססים על חומר הנקרא ikaclomin שמסייעים להכנס להריון לזוגות מתקשים. עקב כך נשים מבקשות אותו מהרופא ולא אחת מקבלות אותו, וחבל. התכשיר עוזר לנשים עם בעיות מאוד ספציפיות בגופן :לנשים אחרות הוא לא רק שלא עוזר אלא יכול לפגוע ברירית הרחם ובסיכוי להרות. 

     
  • מיתוס 2: הביוץ מתרחש ביום הירידה או העלייה של חום השחר ושיטת המודעות לפוריות
    מיתוס זה נפוץ לא רק אצל סבתות/אמהות/חברות  אלא אפילו אצל חלק מועט מהרופאים (והוא הולך וקטן ככל שהזמן עובר).
    על פיו על האישה למדוד את חום גופה מיד לאחר ההתעוררות, לפני שקמים מהמיטה ולרשום יום יום. הטענה היא שבזמן הביוץ חום הגוף יעלה בכחצי מעלה.
    זהו מיתוס מכיוון שמחקרים הראו כי שהעלייה בטמפרטורת הגוף מתרחשת רק אחרי הביוץ (אף מספר ימים אחריו) ומרבית הסיכויים שהביצית כבר התפרקה. על מנת להרות יש לאתר את הימים שלפני הביוץ ולא אחריו. לא זאת בלבד אלא שאצל כ90%  מהנשים לא מתרחש שינוי בטמפרטורת הגוף, ובייחוד אצל נשים המתקשות להרות אין קשר כלל בין שינויים בטמפרטורת הגוף ובין הביוץ.
     
    שיטת המודעות לפוריות:
    יש לא מעט אנשים שמרוויחים כסף מהשיטה זו וממכשירים ביתיים למדידת טמפרטורה מדוייקת בשביל מטרה זו  וטוענים כי היא מוכחת רפואית ועובדת ב98% מהמקרים,  וחבל. השיטה מתבססת על רישום יומיומי של 3 סימנים: חום השחר (שפורט קודם מדוע השיטה מופרכת) ריר סביב צוואר הרחם ומיקום צוואר הרחם. מכיוון שאחד המדדים מתוך 3 של השיטה הזו מופרך מובן שאין להסתמך על נכונותה ובטח שלא על אחוזי הוודאות המופרכים, גם אם 2 המדדים האחרים יכולים לסייע במשהו. 

     
  • מיתוס 3: יש לי בעיות פוריות:
    לאחר זמן מה שמנסים להרות ללא הצלחה, מתחילים לחשוש שמשהו לא בסדר. אז הנה כמה נתונים שירגיעו אתכן: בממוצע, כ-60% מהזוגות מצליחים להרות תוך 3 חודשים. כ-85%- 90% מצליחים תוך שנה. מתוך 10% -15% הנותרים שלא מצליחים תוך שנה,  מצליחים לאתר להם את הבעיה והם נכנסים להריון בכ 4%-8% מהמקרים תוך שנתיים.
    כלומר, לאחר שנתיים בהם מנסים להרות (באופן נכון סביב הביוץ ולא סתם!) נותרים 6% בלבד עם בעית פריון  רפואית.
     

    למחשבון הביוץ שלנו (כל מחשבוני הביוץ האנטרנטיים מתאימים לנשים בעלות מחזור סדיר בלבד).

-  ישנם תכשירים המבוססים על חומר הנקרא ikaclomin שמסייעים להכנס להריון לזוגות מתקשים. עקב כך נשים מבקשות אותו מהרופא ולא אחת מקבלות אותו, וחבל. התכשיר עוזר לנשים עם בעיות מאוד ספציפיות בגופן :לנשים אחרות הוא לא רק שלא עוזר אלא יכול לפגוע ברירית הרחם ובסיכוי להרות.  

אין מספיק מודעות לנזקיה של שתייה מתונה ואפילו קלה. ובכן, פרוסים כאן בתמציתיות ממצאיהם של מחקרים רבים שלאחר שתקראי אותם תיווכחי למה גורם משקה אחד בשבוע שבועיים.
  • אלכוהול לפני, במהלך ההריון ובהנקה...
  • למרות שיש הנחיות רשמיות מגופים בילאומיים להימנע לחלוטין מאלכוהול במהלך ההריון, בעוד שישנה מודעות לנזקיה של שתייה מופרזת בהריון, אין מספיק מודעות לנזקיה של שתייה מתונה ואפילו ק...
  • למידע נוסף
בדיקות לפני הריון-יש כל כך הרבה,אילו חובה,אילו רשות ועוד-כל השאלות והתשובות במדריך תמציתי
  • בדיקות טרום הריון...
  •  לפני הכניסה להריון מקובל לבצע מספר בדיקות. חלקן חובה וחלקן בגדר רשות. כיוון שזוהי רק תחילת הדרך וכבר ישנן לא מעט בדיקות שעליך לבצע, מומלץ בחום להכין תיק בדיקות הכולל תאר...
  • למידע נוסף
מעוניינת להרות. מה עושים? האם צריך לתת לגוף להתנקות? מה קורה אם הרית תוך שימוש בגלולה? כל השאלות וכל התשובות בכתבה
  • גלולות והריון, הפסקת גלולות והריון...
  •    את נוטלת גלולות נגד הריון, אך מעוניינת להרות. מה עושים? האם צריך לתת לגוף "להתנקות"? האם הגלולה פוגעת במחזורי הווסת?   ראשית, יש לזכור כי הדור החדש של הגלו...
  • למידע נוסף


Copyright © 2011 RedX LTD.